- Nu lăsați pisica liberă în mașină pe durata călătoriei
- Alegeți o cușcă transportoare solidă care se deschide din partea superioară și din față și care, de asemenea, se poate demonta la mijloc (dacă partea superioară poate fi detașată cu ușurință, acest lucru permite consultarea unei pisici agitate de către medicul veterinar, aceasta rămânând în interiorul cuștii). Concentrați-vă asupra caracteristicilor practice și funcționale și evitați cuștile excentrice și deseori costisitoare.
- Țineți cușca transportoare acasă într-un loc în care pisica o poate considera parte din mobilier, astfel încat aceasta să poată deveni un loc familiar.
- Faceți cușca transportoare un loc cât mai cunoscut și confortabil punând înauntru articole de îmbrăcăminte, pături sau jucarii cu mirosul dumneavoastră sau al pisicii. Rețineți, este posibil ca pisicii dumneavoastră să i se facă rău sau să se murdărească în timpul deplasării, astfel că vă recomandăm să luați așternuturi de schimb pentru drumul de întoarcere.
- Pentru a atrage pisica în cușca transportoare, în cazul în care aceasta nu intră spontan, liniștiți-vă pisica și coborâți-o în cușcă prin deschizătura din partea superioară. In cazul în care pisica se opune introducerii în cușcă, vă puteți ajuta de un prosop gros în care să o înfașurați.
- Când ajungeți la mașină, asigurați-vă că transportorul este stabil în timpul deplasării, fixându-l în partea inferioară, în spatele scaunului din față sau cu ajutorul centurii de siguranță. Conduceți prudent; evitați muzica agresivă și la un volum mare; vorbiți calm cu pisica pentru a o liniști. Cu cât este mai liniștit proprietarul, cu atât este mai calmă pisica. Majoritatea pisicilor preferă ca transportorul să fie acoperit cu un prosop pe parcursul deplasării.
- Când vă deplasați de la mașină până la cabinetul veterinar, încercați să nu zdruncinați cușca sau să o loviți de picioare.
- După ce ajungeți în cabinetul veterinar, așezați-vă într-o zonă liniștită. Vă recomandăm să poziționați partea din față a cuștii câtre dumneavoastră și nu către alte animale și să mențineți transportorul acoperit.
- Vă recomandăm să respectați aceeași rutină și în timpul deplasării către casă.
- Dacă aveți mai multe pisici, trebuie să vă luați câteva măsuri suplimentare de precauție atunci când reveniți cu una dintre ele acasă. Lăsați pisica în cușcă câteva minute pentru a urmări reacția pisicilor din casă. Dacă toate pisicile își păstrează calmul, puteți deschide cușca și îi puteți permite pisicii să se alăture colegelor sale. Dacă simțiți tensiune între celelalte pisici, acest lucru se datorează faptului că pisica respectivă are mirosuri necunoscute preluate de la cabinetul veterinar. In acest caz, mențineți pisica în cușcă pentru câteva minute în plus până când își recapătă mirosul familiar.